Θα μας βρείτε στην , στον Άγιο Δημήτριο, καθημερινά 10.00-22.00 και Σάββατο 10.00-14.00. πως θα έρθετε στις εγκαταστάσεις μας.
Καλέστε μας στο 2109763602 και στείλτε μας email στο [email protected]
Θα μας βρείτε στην , στον Άγιο Δημήτριο, καθημερινά 10.00-22.00 και Σάββατο 10.00-14.00. πως θα έρθετε στις εγκαταστάσεις μας.
Καλέστε μας στο 2109763602 και στείλτε μας email στο [email protected]
To Simple English είναι ένας αξιόπιστος οργανισμός εκπαίδευσης και όχι απλά ένα ακόμα φροντιστήριο Αγγλικών στον Άγιο Δημήτριο. Στην καρδιά της φιλοσοφίας μας είναι η γνώση. Αποστολή να οικοδομήσουμε για τους σπουδαστές μας ευκαιρίες: Σπουδών, επαγγελματικές, κοινωνικές.
Στόχοι μας είναι οι δικοί σας και αυτό το πετυχαίνουμε:
Όταν η συντριπτική πλειοψηφία των σχολών γλώσσας απαιτεί από 18 έως 24 μήνες προετοιμασίας για Lower ή Proficiency , το Simple English σας το παρέχει σε μόνο 9 μήνες. Μισός χρόνος διδασκαλίας, μελέτης και κόπου, μισό κόστος διδάκτρων και βιβλίων και διπλάσιος αριθμός επιτυχόντων!
Με τη συμβολή των εκπαιδευτών μας, οι σπουδαστές μας μπορούν εφόσον το θέλουν και οι ίδιοι, να προχωρήσουν πιο γρήγορα προς το πτυχίο που επιθυμούν και να «κερδίσουν» τάξη με βάση τα την προσπάθεια και τις επιδόσεις τους.
Το ακριβές πρόγραμμα εξαρτάται από το επίπεδο.
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Τα πτυχία Αγγλικών διακρίνονται ως προς το επίπεδο ικανότητας στη γλώσσα και ως προς το φορέα που διενεργεί τις εξετάσεις.
Το επίπεδο ικανότητας στη γλώσσα έχει θεσμοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το «Ενιαίο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης στον τομέα των Γλωσσών» (CEFR), όπου αναγράφονται 6 επίπεδα γνώσης μιας γλώσσας: Α1 και Α2 για μικρή γνώση, Β1 και Β2 για μέτρια ως καλή γνώση (τα πτυχία τύπου Β2 είναι τα επονομαζόμενα Lower), και Γ1 και Γ2 για ανώτερη και άριστη γνώση.
Στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο δραστηριοποιούνται πολλοί φορείς διενέργειας εξετάσεων όλων των παραπάνω επιπέδων, πανεπιστημιακοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί. Τα προσφερόμενα αυτά πτυχία αξιολογούνται στην Ελλάδα από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και καταρτίζεται μια (εκτενέστατη) λίστα με τα πτυχία που γίνονται δεκτά από το Ελληνικό Δημόσιο και τους δήμους/κοινότητες της ελληνικής επικράτειας.
Η λίστα αυτή του ΑΣΕΠ αποτελεί οδηγό και για τον Ελληνικό ιδιωτικό τομέα.
Τα πτυχία Αγγλικών, όπως και τα πτυχία άλλων ξένων γλωσσών, αναγνωρίζονται ως επιπλέον εργασιακά προσόντα στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και επιβραβεύονται με μοριοδότηση ανάλογη με το επίπεδο της γλωσσομάθειας.
Ένα πτυχίο Αγγλικών αποτελεί ισχυρή προσθήκη σε κάθε βιογραφικό, είτε για το δημόσιο είτε για τον ιδιωτικό τομέα, πολλές δε φορές και απαιτούμενο προσόν. Κατά γενική ομολογία, ένας εργαζόμενος που γνωρίζει άριστα μια ξένη γλώσσα έχει περισσότερες πιθανότητες επαγγελματικής εξέλιξης και ευκαιριών από κάποιον άλλον.
Στο Simple English οι μαθητές μας αξιολογούνται τακτικά με προσομοιώσεις εξετάσεων βασισμένες σε αυθεντικό υλικό εξετάσεων προηγουμένων ετών. Η βαθμολόγηση στις προσομοιώσεις αυτές γίνεται με κατανοητή διαδικασία ώστε οι ίδιοι οι μαθητές να αντιλαμβάνονται τις επιδόσεις τους και τα σημεία που θα πρέπει να βελτιώσουν. Το αποτέλεσμα σε συνδυασμό και με την κρίση των υπεύθυνων καθηγητών μας κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τελική απόφαση για τη συμμετοχή ή όχι στις εξετάσεις.
Στην Ελλάδα αναγνωρίζονται πολλοί τίτλοι γλωσσομάθειας, οι οποίοι διαφέρουν μεταξύ τους σε πολλά στοιχεία, όπως πχ η διάρκεια και η δυσκολία εξέτασης, ο χρόνος εγκυρότητας πτυχίου, το κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις κτλ. Ο κάθε μαθητής έχεις διαφορετικό προφίλ, διαφορικές ανάγκες και δυνατότητες. Οι καθηγητές μας λαμβάνουν υπόψιν πολλούς παράγοντες στην πρότασή τους, η τελική απόφαση όμως είναι δικής σας.
Πριν από κάποια χρόνια, η απόκτηση του πτυχίου Lower ήταν αρκετή στην αγορά εργασίας. Αυτό που κάνει όμως τη διαφορά σε ένα βιογραφικό είναι το πτυχίο Advanced ή Proficiency.
Το πτυχίο Lower (Β2) πιστοποιεί την καλή γνώση της Αγγλικής, ενώ το Advanced (Γ1) την πολύ καλή και το Proficiency (Γ2) την άριστη γνώση της Αγγλικής. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, ένας εργοδότης όταν έχει επιλογή, θα προτιμήσει να προσλάβει τον εργαζόμενο με τα καλύτερα προσόντα. Η διαφορά στη αξία των πτυχίων αναγνωρίζεται και από το Ελληνικό Δημόσιο, όπου στο ΑΣΕΠ, το Lower πριμοδοτείτε με 30 μόρια ενώ το Advanced με 50 μόρια και το Proficiency με 70 μόρια.
Το πτυχίο Advanced και Proficiency είναι ένα πολύ ισχυρό εφόδιο, πολύ ανώτερο του Lower, σε κάθε επίπεδο. Λόγω των απαιτήσεων που έχει η απόκτησή του σε χρόνο, θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς πως θα το αποκτήσει εάν και όταν το χρειαστεί. Σαν σκέψη έχει μια πρώτη λογική, δεν το αρνούμαστε αυτό.
Θυμηθείτε όμως πως τα Αγγλικά είναι μια ξένη για μας γλώσσα. Δεν είναι η μητρική μας και ως τέτοια, όταν δεν την διδασκόμαστε, την ξεχνάμε. Η μετάβαση σε ένα νέο και απαιτητικό επίπεδο όπως είναι τα Advanced και Proficiency στηρίζεται σε συγκεκριμένο σύστημα και στάδια προόδου, η κάθε νέα γνώση στηρίζεται στην αφομοίωση της προηγούμενης. Αν λοιπόν κάποιος σταματήσει για ένα διάστημα, είναι φυσικό πως ένα μέρος της γνώσης θα χαθεί. Η γραμματική, το λεξιλόγιο, η ομιλία, οι ιδιωματισμοί, που με κόπο και έξοδα έγιναν κτήμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που σπουδαστές που άφησαν ένα ανώτερο σε αξία πτυχίο για αργότερα, δυσκολεύθηκαν υπέρμετρα, πολύ περισσότερο από ότι όταν η εκπαίδευση στο προηγούμενο επίπεδο ήταν πρόσφατη.
Δεν λέμε πως είναι αδύνατον να αποκτηθεί το Proficiency αργότερα! Αυτό που λέμε είναι πως έστω και εάν φαντάζει δύσκολο να γίνει σε συνέχεια αμέσως μετά το Lower, αυτή η περίοδος είναι τελικά η πιο ήπια από πλευράς υποχρεώσεων, προσωπικών, οικογενειακών, κοινωνικών και επαγγελματικών και άρα τελικά είναι και ευκολότερο και οικονομικότερο.
Εδώ, θα αναφέρουμε την απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας σε σχετικό ερώτημα για το Κρατικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας:
«Το ΚΠΓ – όπως και πολλά άλλα πιστοποιητικά στη χώρα μας – έχει απεριόριστη χρονική ισχύ για το δημόσιο τομέα, σύμφωνα, τουλάχιστον, με την ισχύουσα νομοθεσία. Στον ιδιωτικό τομέα είναι εξίσου ισχυρό – αν όχι περισσότερο – με άλλα πιστοποιητικά. Μετά την παρέλευση, όμως σημαντικού χρόνου από τη λήψη όλων ανεξαιρέτως των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, είναι λογικό ο ενδιαφερόμενος φορέας π.χ. ένας εργοδότης να επιθυμεί εκ νέου έλεγχο της γλωσσομάθειας με μια συνέντευξη ή κάποιον άλλο τρόπο, αφού το κάθε πιστοποιητικό πιστοποιεί τη γλωσσομάθεια μια δεδομένη στιγμή, γεγονός που σημαίνει ότι μετά την παρέλευση πολλών ετών κατά τη διάρκεια των οποίων όλοι οι κάτοχοι δεν χρησιμοποιούν συχνά την ξένη γλώσσα στην καθημερινότητά τους να μην έχουν την ίδια ικανότητα χρήσης της. Αυτό ισχύει για όλα τα ανεξαιρέτως τα πιστοποιητικά που δεν έχουν «ημερομηνία λήξης» όπως και το ΚΠΓ.»
Η ίδια απάντηση ισχύει για όλα τα αναγνωρισμένα πτυχία στα οποία εξετάζονται οι σπουδαστές μας.
![]() |
ΑΓΓΛΙΚΑ |
![]() |
ΓΑΛΛΙΚΑ |
![]() |
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ |
© Copyright 2019 simplyenglish.gr
created with love by colorfish.gr